Μαθήματα ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ στον «ΑΡΓΙΛΟ». Ξεκινούν και φέτος σε ενηλίκους και παιδιά.

Tο Πολιτιστικό Κέντρο Καλλιτεχνικήs Εκφρασηs ‘ΑΡΓΙΛΟΣ’, στην προσπάθεια του να προωθήσει και να γνωρίσει την κεραμική τέχνη σε παιδιά και ενηλίκουs, ξεκινά και φέτος μαθήματα κεραμικής στο εργαστήριο του [Στεφάνου Νούκα 9, Χαριλάου, Θεσσαλονίκης].

Τα μαθήματα ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως και τον Ιουνίου..

Τμήμα Ενηλίκων



Σε ένα πλήρες εξοπλισμένο εργαστήριο παρέχεται θεωρητική  και πρακτική κατάρτιση ενώ θετικός παράγονταs είναι ο περιβάλλον χώροs και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται μέσα σ’ αυτόν. Ανάμεσα στον καφέ, την μουσική και την κουβέντα, οι ενήλικες μαθητέs  λειτουργούν ως  ομάδα αλλά και ατομικά, με κύριο αντικείμενο την  δημιουργία κεραμικών. Διδάσκονται. Πηλοπλαστική, τροχός, διακόσμηση, κεραμική τεχνολογία, ιστορία κεραμικής  τέχνης. Κατά την διαρκεια της  χρονιάς πραγματοποιείται  σεμινάριο Τεχνικής RAKU.

Παιδικό Τμήμα

Μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από πέντε χρονών.



Η ενασχόληση του παιδιού με τον πηλό αποκτά την μορφή παιχνιδιού. Μαθαίνοντας τιs ιδιότητες και την δυνατότητα του υλικού καθώς και τις διάφορεs τεχνικέs και την διαδικασία κατασκευηs αντικειμένων.

Ασκεί και αναπτύσσει  φαντασία, εφευρετικότητα, επιδεξιότητα δακτύλων και παλαμηs, υπομονή, επιμονή. Παράλληλα με την διδασκαλία τηs  κεραμικής, τα παιδιά ασχολούνται με δημιουργικές κατασκευές. {μασκεs, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, κολάζ, μπατίκ κ.α}, προσφέροντας στο παιδί συνολικά την χαρά της δημιουργίαs.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ



Κατά τη διαρκεια της σχολικής χρονιάς, υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίου και λυκείου, όπου γνωρίζουν την τέχνη της κεραμικής, κατασκευάζοντας και το δικό τους αντικείμενο.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.

ΣΤΕΦΑΝΟΥ  ΝΟΥΚΑ 9

ΧΑΡΙΛΑΟΥ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΤΗΛ. 2310-326921, 2310-307794, 6972435026

Δημοσιεύθηκε από

Πολιτιστικό Κέντρο Άργιλος

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ «ΑΡΓΙΛΟΣ» στην περιοχή Xαριλάου της Θεσσαλονίκης [Στεφάνου Νούκα 9, Χαριλάου Θεσσαλονίκη. Τηλ. 2310 307-794, 2310 326-921 κινητό τηλέφωνο: 697 243 5026]

2 σκέψεις σχετικά με το “Μαθήματα ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ στον «ΑΡΓΙΛΟ». Ξεκινούν και φέτος σε ενηλίκους και παιδιά.”

Σχολιάστε