Νέα Τμήματα Κεραμικής για μικρούς και μεγάλους στον Άργιλο από τον Οκτώβριο 2011.

Έναρξη νέας καλλιτεχνικής περιόδου 2011,  για το Πολιτιστικό Κέντρο Άργιλος, για μικρούς και μεγάλους στο πλήρες και άνετο εργαστήριο του στην οδό Στεφάνου Νουκα 9, στην Χαριλάου, Θεσσαλονίκης.

Θα λειτουργήσουν τα παρακάτω τμήματα.

Α.  ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΗΚΩΝ.

Στα τμήματα ενηλίκων, οι μαθητές μαθαίνουν να κατασκευάζουν αντικείμενα με την  τεχνική της πηλοπλαστικής [μακαρόνι, μπάλα, φύλλο], του τροχού καθώς και αντικείμενα γλυπτικής.

Δίνετε η δυνατότητα να δημιουργήσετε χρηστικά είδη, όπως κούπες, πιάτα, βάζα, αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα. Επιτοιχεια, ρολόγια, κηροπήγια, ρεσω κ.α. Κοσμήματα [καρφίτσες, δαχτυλίδια, κρεμαστά].

Η διακόσμηση των αντικειμένων, γίνετε με ειδικά σμάλτα, χρώματα κεραμικής και όποιος ενδιαφέρετε παραπάνω, μπορεί να εισχωρήσει στα μυστικά της [κεραμικής τεχνολογίας], μαθαίνοντας να κανει τα δικά του σμάλτα.

Β.  ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ.

Για τους μικρούς μας φίλους, από 5 χρονών και άνω,  μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού, κατασκευάζουν κεραμικά αντικείμενα, με τις τεχνικές της πηλοπλαστικής και του τροχού.

Αναπτύσσουν την δεξιοτεχνία τους, τα χέρια, δάχτυλα, υπομονή, επιμονή και φαντασία. Επιπλέον η κεραμική στα παιδιά, προσφέρει κοινωνικοποίηση και ευκαιρία για να έρθουν σε επαφή με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. [Χώμα-νερό-αέρας-φωτιάα]. Επιπλέον στο δημιουργικό τους χρόνο , κατασκευάζουν αντικείμενα με διάφορα υλικά, όπως, χαρτί, πλαστικό, πούπουλα, χάντρες, υφάσματα κ.α.

Γ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ RAKU.

Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στο εργαστήριο του Αργίλου,  θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο τεχνικής RAKU [παλιά Γιαπωνέζικη τεχνική], η οποία έχει σαν αποτέλεσμα, υπέροχα και απρόσμενα μοναδικά χρωματικά αποτελέσματα.

Το σεμινάριο, απευθύνεται σε άτομα που έχουν ήδη γνώση της κεραμικής και θα πραγματοποιηθεί σε δυο συναντήσεις [κατασκευή αντικείμενων και ψήσιμο].

Πληροφορίες, εγγραφές.

Πολιτιστικό Κέντρο Άργιλος.

Στεφάνου Νουκα 9, Χαριλάου Θεσσαλονίκης [Λεωφ. Νο 10, Νο 11, Νο 58]

Τηλ. 2310 307794, 2310 326921 κ 6972435026

Υπευθ. Σαντρα Λεπτοκαροπουλου

Δημοσιεύθηκε από

Πολιτιστικό Κέντρο Άργιλος

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ «ΑΡΓΙΛΟΣ» στην περιοχή Xαριλάου της Θεσσαλονίκης [Στεφάνου Νούκα 9, Χαριλάου Θεσσαλονίκη. Τηλ. 2310 307-794, 2310 326-921 κινητό τηλέφωνο: 697 243 5026]

2 σκέψεις σχετικά με το “Νέα Τμήματα Κεραμικής για μικρούς και μεγάλους στον Άργιλο από τον Οκτώβριο 2011.”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s